Toamnă - Iarnă 2023
Campionatul de Vinuri din Republica Moldova

Primul eveniment de apreciere a vinului unde contează
părerea publicului larg, a cumpărătorilor

Campionatul Național de Vinuri are ca structură o serie de evenimente, pe care le vom organiza lunar.
La fiecare eveniment, degustăm  în orb și apreciem vinuri din acelaș soi sau realizate cu un anumit
procedeu de vinificație (de exemplu: rose-uri, cupaje, spumante). 
Pentru sezonul Toamnă- Iarnă 2023 am pus în calendar 4 evenimente dedicate soiurilor Chardonnay, Rară Neafgră, Fetască Neagră și Spumante în decembrie că așa e primit la noi. 
La fiecare ediție de campionat, pe lângă public (pasionați și iubitorii de vin) mai avem și o comisie de specialitate formată din 10 experți degustatori sau profesioniști din domeniul viei și vinului. Toata lumea degustă vinurile în orb și le notează pe fiecare într-un formular electronic cu note de la 1 la 10. La sfârșitul evenimentului notele sunt centralizate, iar top trei vinuri cu cele mai mari note sunt premiate cu medalie de aur. Trofeul VINADOR se oferă cramei prezente în ambele topuri, atât al publicului cât și al experților, iar dacă sunt 2 sau mai multe crame care bifează această condiție, se aplică regula mediei aritmetice. 

Pasionați de vinuri, amatori, oameni din toate domeniile de activitate degustă în orb mai multe vinuri produse din același soi de struguri, dar de la crame diferite. La degustare poate participa orice pasionat de vinuri și nu doar, accesul se face în baza unui bilet procurat online.

Toate probele  înscrise în concurs sunt notate online. Participanții la degustare nu cunosc originea vinurilor, aceasta este dezvăluită abia după ce formularele cu note sunt încărcate și centralizate.

3 cele mai apreciate vinuri de public și 3 cele maii apreciate vinuri de comisia de specialitate  sunt premiate la sfârșitul  evenimentului. Trofeul VINADOR se oferă cramei prezente în ambele topuri sau cramei cu cea mai mare medie. 

Calendarul Evenimentelor
Toamnă - Iarnă 2023
19 oct18:30 - 22:00
Marea degustare
Chardonnay
10 NOV18:30 - 22:00
Marea Degustare
Rară Neagră
30 nov 18:30 - 22:00
Marea Degustare
Fetească Neagră
21 dec18:30 - 22:30
Marea Degustare
Spumante

Dacă îți plac vinurile, competiția și serile petrecute frumos, hai și tu cu noi, alături de iubitori de vin și oameni interesanți ca tine, să degustăm și să identificăm top cele mai bune vinuri împreună.

În aceste sezon biletele la evenimente se vând prin platforma unde.io, pentru rezervare bilete verificați evenimentele de pe pltaforma sau urmăriți vinador.md pe rețelele de socializare

.

Partener GOLD 

Parteneri

Parteneri Media 

Ai peste 18 ani? Acest site poate fi accesat doar de cei cu vârsta legală de a consuma băuturi alcoolice.