VIORICA 2020
Campionatul de vinuri din R. Moldova “VINADOR”
Dragi prieteni,
Vă informă că ieri, în data de 24 iunie 2021, ora 18:30, a avut loc primul campionat de
vinuri moldovenești, organizat și suținut de vinador.ro. La prima ediție participanții la eveniment au ales cel mai bun
vin sec, Viorica, recolta anului 2020.
La campionat au participat 9 vinării:
Degustarea a avut loc în orb, ce înseamnă că participanții nu au știut vinările de la care degsutau vin, acestea au fost dezvăluite doar la sfârșitul evenimentului. Participanții au avut posibilitatea să deguste și Viorica de la Castel Mimi, dar această vinărie nu a participant în concurs întrucât este un vin demisec.
În urma votării au fost premiate 3 vinării care au acumulat cel mai mare punctaj.
În urma votării au fost premiate 3 vinării care au acumulat cel mai mare punctaj.
Vinăriile premiate sunt următoarele:
1Locul

Timbrus Purcari Estate
2Locul

Gogu
Winery
3Locul

Caragia
Winery
În cadrul campionatului, juriu a fost format din 50 de participanți, iubitori ai vinului, persoane inițiate sau mai puțin inițiate în acest domeniu, care au venit pe bază de bilete la evenimment. Aceștia au votat prin intermediul telefoanelor mobile, având acces la un chestionar pe care l-au primit în urma scanării unui QR cod. Vinurile au fost notate pe o scară de la 1 la 10, 1 fiind cea mai mică notă și 10 cea mai mare.
oenologul Timbrus Purcari Estate
Manuel Ortiz Martinez
„Producem vin Viorica din 2016, exclusiv din struguri proprii. Acest lucru este foarte important, deoarece calitatea vinului este stabilită în podgorii. Avem un total de 112 hectare de podgorii roditoare în zona Purcari. Suntem foarte bucuroși că vinul nostru a luat cel mai mare punctaj la un asemenea concurs unde cei care au votat nu sunt sommelieri profesioniști dar cetățenii, consumatorii noștri direcți”.
fondatorul și vinificatorul Gogu Winery
Ilie Gogu
„Aceste evenimente sunt foarte binevenite, mai ales în scopul promovării consumului corect de vin, în scopul popularizării soiurilor autohtone în rândul consumatorului, cum este și acest soi Viorica, un vin de sezon, perfect pentru această perioadă. Le dorim mult succes organizatorilor în continuare. Ne bucurăm că am luat locul 2, această notă este extrem de importantă pentru noi”.
vinificatorul Caragia Winery
Constantin Caragia
„Ne bucurăm nespus de mult că am cucerit piedestalul și că juriul primului campionat de vinuri moldovenești a reușit să savureze pe deplin Viorica de la Caragia Winery, roada anului 2020. Este un vin care și-a păstrat aroma caracteristică soiului, însă nu a ieșit tocmai tipic – cu gusturi exotice și un buchet aromatic foarte plăcut. Dacă o să-l gustați, o să înțelegeți din prima de ce soiul de struguri din care este făcut poartă gingașa denumire Viorica. Le mulțumim organizatorilor vinador.ro pentru prilejul de a participa la un asemenea eveniment și sperăm că și alte vinuri de la Caragia Winery vor uimi participanții campionatului de vinuri moldovenești cu gusturi fine și arome intense”.
fondatorul vinador.ro și organizatorul evenimentului
Arcadie Scobioala
„Ne-am propus să aflăm care sunt top 3 cele mai bune vinuri VIORICA 2020 și am reușit. A fost transparent, a fost interesant, a fost cu surprize și pentru mine. Le mulțumesc tuturor celor peste 50 de oameni care au participat la degustare și la procesul de vot. Îi așteptăm pe toți și la următoarele evenimente din cadrul Campionatului de vinuri din R .Moldova, pentru că totul abia a început, iar surprizele vor continua cu siguranță. Felicitări câștigătorilor și mulțumim tuturor vânzărilor pentru că au avut curajul de a participa la prima ediție a campionatului”.

Campionatul de vinuri moldovenești VINADOR este organizat pentru prima data în Republica Moldova. Pe parcursul acestui an sunt planificate și alte ediții în care vor fi degustate și alte vinuri, albe, rose și roșii.

Nu ai reusit încă să le încerci?
Comandă acum setul cu toate trei vinuri câștigătoare și ti le livram in 48 de ore
sau înscrie-te la primul abonament de vinuri moldovenești și
așteaptă până acestea vor fi incluse în selecțiile lunare.
Ai peste 18 ani? Acest site poate fi accesat doar de cei cu vârsta legală de a consuma băuturi alcoolice.